Enchiladas med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ett recept som cirkulerat på jobbet och blivit väldigt populärt. Jag brukar göra dubbel sats i långpanna. Ännu godare om man blandar i en påse tacokryddor i köttfärsen.

Ingredienser

  • 8 tortillas, mediumstorlek
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vatten
  • 3 tomater
  • Sås
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk tomatpure
  • 2 dl creme fraiche
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk oregano
  • 1 burk grön chili
  • Salt
  • peppar
  • Garnering
  • Oliver
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn den smulig. Tillsätt kryddor och vatten. Låt småkoka ca 8-10 min.
    2. Lägg ut bröden och fördela köttfärsen på mitten. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord elfast form.
    3. Tärna tomaterna och strö dem ovanpå.
    4. Sås: Blanda vatten, buljong och tomatpure i en kastrull. Låt koka upp.
    5. Häll i resten av ingredienserna och låt koka upp på nytt. Häll såsen över tomaterna. Strö över riven ost och oliver.
    6. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min i 200 grader.
    7. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Ariel 30 maj 2010

    Jag lade i en påse tacokryddor i köttfärsen och det blev väldigt gott. Smaken blev kanske lite väl mastig så jag tror att man kan minska till 1/2 buljongtärning i såsen när man använder tacokryddor i färsen. Det ska jag testa nästa gång. Tack för receptet! :)

    evalena69 22 februari 2012

    Detta är så himla gott, jag rör även ner 1/2 burk old el paso cheese salsa i köttfärsröran.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben