Engelska miniscones med vispad crème fraichegrädde

Serverar: 16 portioner

Dessa små underverk vill man gärna ha flera av.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3/4 dl vispgrädde
  • Pensling
  • 2 msk vispgrädde
  • Créme fraichegrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl Arla Köket crème fraiche
  • 1 tsk florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg.
    3. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas, ca 4 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med grädde.
    4. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min.
    5. Gör under tiden crème fraichegrädden: Vispa grädden tjockt. Vispa i crème fraiche och florsocker.
    6. Servera crème fraichegrädden till och ev lite sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben