Engelska miniscones med vispad crème fraichegrädde
Serverar: 16 portioner
Dessa små underverk vill man gärna ha flera av.
Ingredienser
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl mjölk
3/4 dl vispgrädde
Pensling
2 msk vispgrädde
Créme fraichegrädde
1 dl vispgrädde
1/2 dl Arla Köket crème fraiche
1 tsk florsocker
Instruktioner
Ugn 250º.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg.
Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas, ca 4 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med grädde.
Grädda i mitten av ugnen 10–12 min.
Gör under tiden crème fraichegrädden:
Vispa grädden tjockt. Vispa i crème fraiche och florsocker.
Servera crème fraichegrädden till och ev lite sylt.