English Muffins

Serverar: 15 portioner

"Äkta" engelska themuffins. Det vill säga; de skiljer sig en aning från det vi vanligtvis kallar muffins.

Ingredienser

  • 7 g torrjäst
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 tsk vetemjöl
  • 3/4 dl varmt vatten
  • 1 tsk salt
  • 11 dl vetemjöl extra
  • 3 1/4 dl ljummen mjölk
  • 1 lätt vispat ägg
  • 40 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Pudra två bakplåtar lätt med mjöl. Blanda jäst, socker, mjöl, och vatten i en liten skål tills det är slätt.
    2. Låt stå övertäckt med plastfolie på varm plats 10 min eller tills det är pösigt. Sikta ner salt och extra mjöl i en stor skål.
    3. Gör en grop i mitten; tillsätt mjölk, ägg, smör och jäst på en gång. Blanda till en mjuk deg med en bordskniv. Vänd upp degen på ett mjölat bord, knåda lätt 2 min. eller tills den är helt slät.
    4. Forma degen till en boll och lägg den i en stor, lätt oljad skål. Låt stå övertäckt med plastfolie på varm plats 1½ timme eller tills den jäst upp.
    5. Sätt ugnen på 200 grader.
    6. Knåda degen igen i 2 min. eller tills den är slät. Kavla ut till 1 cm tjocklek. Ta ut rundlar ca. 8 cm i diameter.
    7. Lägg på de smorda bakplåtarna. Låt stå övertäckt på varm plats i 10 min.
    8. Grädda 15 minuter och vänd muffinsen en gång efter halva tiden. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (1)

    Mobojs 13 januari 2009

    Jag var aupair i USA ett år och där rostade man English muffins. Är det här bröd man rostar?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben