English muffins
Serverar:
12 portioner
Tid:
2 timmar
Bjud på dessa engelska muffins. Garanterad succé utlovas!
Ingredienser
15 g jäst
3 dl ljummen mjölk
1 msk fänkålsfrö
1 tsk salt
7.5 dl vetemjöl special
1 dl polenta
Instruktioner
Värm mjölken till 37 grader och stöt fänkålsfröna i en mortel.
Lös upp jästen i den varma mjölken och tillsätt fänkålsfrö.
Tillsätt salt, vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs den i bunken under bakduk till dubbel storlek, cirka 60 minuter.
Kavla ut degen till en platta (cirka 1 ½ cm tjock).
Stansa ut rundlar med hjälp av ett glas. Spraya varje bit med vatten (ur en sprayflaska) på bägge sidor och doppa båda sidor i polenta.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 40 minuter.
Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme i cirka 5 minuter på vardera sida tills de är gyllene.
Tips Servering: Dela och rosta halvorna i brödrost eller med snittytan nedåt i en stekpanna. English muffins serveras med smör, ost och marmelad.
Liknande recept
English muffins
4.5
8-10
Double chocolate muffins
4.7
15
34
Muffins med saffransfyllning
10-12
Blueberry muffins
4
20 min
12
5
Muffins med Polly
4.3
12
20
Muffins mandarine
5
12
1
Blåbärsmuffins - muffins med blåbär, hallon eller andra bär
4.1
35 min
14
Muffins
30 min
20
Muffins med after eightkulor och vit choklad
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!