English muffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 2 timmar

Bjud på dessa engelska muffins. Garanterad succé utlovas!

Ingredienser

  • 15 g jäst
  • 3 dl ljummen mjölk
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 tsk salt
  • 7.5 dl vetemjöl special
  • 1 dl polenta
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader och stöt fänkålsfröna i en mortel.
    2. Lös upp jästen i den varma mjölken och tillsätt fänkålsfrö.
    3. Tillsätt salt, vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg.
    4. Jäs den i bunken under bakduk till dubbel storlek, cirka 60 minuter.
    5. Kavla ut degen till en platta (cirka 1 ½ cm tjock).
    6. Stansa ut rundlar med hjälp av ett glas. Spraya varje bit med vatten (ur en sprayflaska) på bägge sidor och doppa båda sidor i polenta.
    7. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 40 minuter.
    8. Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme i cirka 5 minuter på vardera sida tills de är gyllene.
    9. Tips Servering: Dela och rosta halvorna i brödrost eller med snittytan nedåt i en stekpanna. English muffins serveras med smör, ost och marmelad.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben