Enkel blåbärscheesecake

Serverar: 6-8 portioner

En fräsch cheesecake är aldrig fel! Med färskost och blåbär trollar du fram denna friska och svalkande godsak som passar både gammal och ung.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 15 digestivekex
  • 100 g flytande margarin
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • Saft och rivet skal av ½ citron
  • 400 g Philadelhiaost
  • 200 g crème fraiche
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 3 msk gelatinpulver
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 dl blåbär
  • Garnering
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Börja med pajskalet: Sätt ugnen på 175º. Smula kexen, gärna i matberedare.
    2. Om du inte har tillgång till en matberedare kan du lägga kexen i en plastpåse och krossa dem för hand i den. Tänk på att inte knyta ihop påsen eftersom den annars lätt går sönder av trycket.
    3. Blanda kexsmulor och flytande margarin till en massa. Tryck ut kexblandningen en bit upp på kanten i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ pajskalet kallt 15 min.
    4. Grädda pajskalet ca 10 min mitt ugnen. Låt det svalna.
    5. Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Riv och pressa citronen. Tillsätt citronsaft och -skal samt ost, crème fraiche och vaniljsocker i smeten. Rör den jämn.
    6. Blanda vatten och gelatinpulver i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla en stund. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i en kastrull med hett vatten. Häll i gelatinet i en fin stråle under fortsatt vispning.
    7. Blanda ner bären försiktigt så att de inte mosas helt. Häll blåbärsfyllningen i pajskalet.
    8. Ställ kakan i kylen, minst 4 tim (gärna över natten).
    9. Garnera med blåbär.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben