Enkel burgundisk gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Enkel burgundisk gryta

Ingredienser

  • 600 g grytbitar (oxe)
  • 200 g syltlök
  • 4 potatisar, stora
  • 1 liter vatten
  • 3 msk Oxfond (konc.)
  • ½ dl rött vin
  • Salt
  • Peppar
  • Pain riche ( stor baguette)
  • Instruktioner

    1. Lägg kött och syltlök (utan spad) i gryta. Tillsätt vatten, vin och fond. Låt småkoka i cirka 1 ½ timme.
    2. Efter halva koktiden: Skala potatis och skär i bitar. Lägg ner potatisen i grytan.
    3. Smaka på köttet om det är klart. Smaka av med salt och peppar.
    4. Skiva pain riche eller annat färskt bröd och servera till grytan.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben