Enkel burgundisk gryta
Serverar:
4 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
Enkel burgundisk gryta
Ingredienser
600 g grytbitar (oxe)
200 g syltlök
4 potatisar, stora
1 liter vatten
3 msk Oxfond (konc.)
½ dl rött vin
Salt
Peppar
Pain riche ( stor baguette)
Instruktioner
Lägg kött och syltlök (utan spad) i gryta. Tillsätt vatten, vin och fond. Låt småkoka i cirka 1 ½ timme.
Efter halva koktiden: Skala potatis och skär i bitar. Lägg ner potatisen i grytan.
Smaka på köttet om det är klart. Smaka av med salt och peppar.
Skiva pain riche eller annat färskt bröd och servera till grytan.
Liknande recept
Enkel gryta med nötkött och portvin
4.5
4
8
Burgundisk köttgryta
4.5
2 h
5
16
Kyckling gryta m tomat och oliver
30 min
2
MEXI GRYTA / Räkor
3
4
1
Solskensbullar (enkla vaniljbullar)
4.9
1 h 20 min
24
24
Gryta med fläskkött och mango chutney
4.4
4
8
Marinerad nötstek i gryta
4
6
4
Enkel korvgryta
4.4
35 min
2
8
Thai gryta med kassler!
4.5
1 h 30 min
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!