Enkel fläskfilépanna med potatisgratäng

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 50 minuter

Familjen tyckte det var gott och den är väldigt enkelt att tillaga. Vill man ha mera smak på potatisgratängen så tillsätter man det man vill ha. För oss räckte det med salt och svartpeppar.

Ingredienser

  • Fläskfilépannan
  • Ca 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda (hemmagjord finns recept på MK: nr 19336)
  • 3-4 dl grädde
  • 2 msk kalv eller kantarellfond
  • Potatisgratäng
  • 10 potatisar (mjölig)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 dl grädde
  • Ströbröd
  • Smör eller margarin att klicka på potatisen
  • Instruktioner

    1. Skär filén i skivor och bryn dem i smör i en stekpanna, bryn dem på bägge sidor, krydda. Häll över grädden och 2 msk kantarellfond eller kalvfond, rör om. Låt puttra ca 20 minuter.
    2. Potatisgratäng: skala och skiva potatisen. Varva potatis och kryddor i en smord gratängform. Häll över grädden och strö över ströbrödet och lägg på några klickar smör. Grädda i 225° i ca 50 minuter. Känn efter,efter ca 40 min om potatisen är mjuk,då är gratängen klar. Gör även en sallad till också.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (9)

    stellans 29 december 2009

    Tack,så underbart gött !

    petra87 16 mars 2010

    Helt underbar kombination, Verkligen mums!

    annica_johansson 17 mars 2010

    Tack snälla ni för de trevliga kommrntarerna Mvh Annica

    taub 20 augusti 2010

    hur gör man kalvfonden?

    sannado 12 september 2010

    Sååå supergott var det:-) 5 poäng från oss...

    isa64 25 april 2011

    Fantastiskt gott och enkelt! 5 poäng från hela familjen!

    isa64 25 april 2011

    Glömde ge poäng!

    lindaekberg 29 april 2011

    Underbart gott! Och vilken god grillkrydda! Gamla recept blir som nya.

    CHR11E 20 februari 2014

    blev lite väl salt! annars var det gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben