Lätt och gott efter maten
Ingredienser
2 dl djupfrysta blåbär
2 dl hallon
1 platta fryst smördeg
10 st vindruvor
1 clementin
1 banan
1 ägg
Glass
Instruktioner
- Tina smördegsplattan och kavla ut den till lite tunnare.
- Lägg de djupfrysta bären i en ugnsfast form. Lägg smördegen ovanpå som ett skal.
- Nagga lite med en gaffel och pensla med ett uppvispat ägg.
- Ugnen 225 grader ca 20-30 min.
- Vid servering lägg upp smördegsbären på ett fat tillsammans med frukt.
- Ät med glass t.ex. cappuccino glass så kan ni hoppa över kaffet.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Gör din egen färskost
Egen smaksatt färskost passar bra i sommarvärmen. Gott med bara lit...
Det var väldans gott, men lite bekymmer med smördegen, när man hade den ovanpå som ett skal. Vi upplevde att det var svårt att ta, utan att det gick sönder. Men förövrigt kan jag varmt vidare rekomendera detta recept. Mvh Molgan
Kul att du gillade efterrätten. Visst smördeg är alltid lite knepig men det är ju så himla gott!! Ha en bra helg!