Enkel fruktdessert

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt och gott efter maten

Ingredienser

  • 2 dl djupfrysta blåbär
  • 2 dl hallon
  • 1 platta fryst smördeg
  • 10 st vindruvor
  • 1 clementin
  • 1 banan
  • 1 ägg
  • Glass
  • Instruktioner

    1. Tina smördegsplattan och kavla ut den till lite tunnare.
    2. Lägg de djupfrysta bären i en ugnsfast form. Lägg smördegen ovanpå som ett skal.
    3. Nagga lite med en gaffel och pensla med ett uppvispat ägg.
    4. Ugnen 225 grader ca 20-30 min.
    5. Vid servering lägg upp smördegsbären på ett fat tillsammans med frukt.
    6. Ät med glass t.ex. cappuccino glass så kan ni hoppa över kaffet.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (2)

    Molgan 17 januari 2009

    Det var väldans gott, men lite bekymmer med smördegen, när man hade den ovanpå som ett skal. Vi upplevde att det var svårt att ta, utan att det gick sönder. Men förövrigt kan jag varmt vidare rekomendera detta recept. Mvh Molgan

    kristinahedberg 17 januari 2009

    Kul att du gillade efterrätten. Visst smördeg är alltid lite knepig men det är ju så himla gott!! Ha en bra helg!

    Relaterade Artiklar

    Gör din egen färskost
    Egen smaksatt färskost passar bra i sommarvärmen. Gott med bara lit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben