Enkel laxgratäng.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Världens enklaste recept. Tio minuter och sedan en halvtimme i ugn. Fantastiskt gott med lite skirat smör och valfria grönsaker. Lax när det är som bäst. Bestäm själv om du vill ha kallrökt, varmrökt eller färsk lax. Använd vakuumpackad gratäng. Mängden lax i receptet är ungefärlig. Bilden är tagen när vi börjat ta från rätten.

Ingredienser

  • 1200 g färdig potatisgratäng vakuumpackad
  • 150 g kallrökt lax
  • 250 g fryst färsk lax
  • En knippa dill
  • 100 g smör
  • 100 g räkor
  • 2-4 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Lägg upp hälften av den vakuumförpackade potatisgratängen i en smord form.
    2. Hacka laxen grovt och finhacka dill men spara några dillkronor till garnering.
    3. Lägg lax, dill och hälften av osten över potatisen.
    4. Lägg på resten av potatisgratängen och på toppen resten av osten.
    5. Ställ i ugn på 200 grader i en halvtimme.
    6. Tag ut, garnera med räkorna och resten av dillen. Smält smör och häll över.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben