Enkel och snabb biffstroganoff
Biffstroganoff är en av mina favoriter som är lite godare än vardagsalternativet korvstroganoff (som jag även har ett gott och enkelt recept på). Den känns även lite festligare.
Jag brukar äta den med jasminris eller basmatiris, men den fungerar tillsammans med vilket ris som helst.
Ingredienser
400-500 gram nötkött
1 msk smör till stekning
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 10 champinjoner
2-3 msk vanlig senap eller dijonsenap
2 msk tomatpuré
3 dl grädde
1-2 tsk currypulver
Salt
Peppar
Persilja
Ris
Instruktioner
- Strimla nötköttet, hacka löken, pressa vitlöken och skiva champinjonerna. Stek sedan köttet i smöret tills det fått lite färg och häll sedan i löken och champinjonerna och låt dem svettas med köttet tills löken mjuknat och champinjonerna krympt lite.
- Tillsätt senapen och tomatpurén och rör om. Tillsätt därefter grädden och kryddorna.
Låt bubbla samman på mellanvärme i ca 10-15 min tills grädden tjocknat.
- Servera med ris och garnera stroganoffen med lite hackad persilja.
Liknande recept
Kommentarer (0)