Enkel och snabb biffstroganoff

Serverar: 4 portioner

Biffstroganoff är en av mina favoriter som är lite godare än vardagsalternativet korvstroganoff (som jag även har ett gott och enkelt recept på). Den känns även lite festligare. Jag brukar äta den med jasminris eller basmatiris, men den fungerar tillsammans med vilket ris som helst.

Ingredienser

  • 400-500 gram nötkött
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 10 champinjoner
  • 2-3 msk vanlig senap eller dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 1-2 tsk currypulver
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Strimla nötköttet, hacka löken, pressa vitlöken och skiva champinjonerna. Stek sedan köttet i smöret tills det fått lite färg och häll sedan i löken och champinjonerna och låt dem svettas med köttet tills löken mjuknat och champinjonerna krympt lite.
    2. Tillsätt senapen och tomatpurén och rör om. Tillsätt därefter grädden och kryddorna. Låt bubbla samman på mellanvärme i ca 10-15 min tills grädden tjocknat.
    3. Servera med ris och garnera stroganoffen med lite hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben