Snabb och enkel fläskfilégryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott och med få ingredienser........... Blir klar samtidigt som tillbehöret. Snabb mat när man är jättehungrig eller har bråttom

Ingredienser

  • 1 fläskfilé ca 600 g
  • 1 msk smör/margarin
  • 2 stora gula lökar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 3 krm pepparmix
  • 2 msk soja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken tunt i halvmånar
    2. Skär upp fläskfilén i bitar.
    3. Bryn köttet och löken i smöret.
    4. Häll på grädden och lägg i buljongtärningen, pepparn och sojan. Salta om det behövs.
    5. Sjud allt i ca 20 minuter eller tills löken och köttet är mjukt.
    6. Servera med potatis, ris eller pasta och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    snoris82 5 augusti 2012

    Hade även i paprika och champinjoner, mumsigt!

    Gunilla Levin 12 maj 2020

    Jag smörstekte löken för sig till glansigt gula innan jag blandade med köttet; löken blir godare så...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben