Snabb och enkel lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god, men enkel rätt med bland annat lax och dijonsenap. Har man bara kommit ihåg att ta fram laxfiléerna ur frysen tidigare, så är den här väldigt snabb och enkel att göra när man kommer hem från jobbet eller har lite bråttom. Det är potatisen som tar den längsta tiden, så ett tips är att börja med den.

Ingredienser

  • 4 tinade laxfiléer
  • 2 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt
  • ½ dl matlagningsgrädde eller mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 250 g riven ost
  • Instruktioner

    Slå på ugnen på 200 grader. Lägg den tinade laxen i en smord ugnsform. Blanda ihop de andra ingredienserna. Häll över blandningen över fisken. Grädda ca 20 minuter eller tills rätten har börjat få fin färg. Servera med kokt potatis och/eller kokta grönsaker (t.ex. andra rotsaker eller broccoli), gärna med finrivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Snittar och tilltugg
    Visst är det tråkigt att bara servera nötter till drinken. Här får du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben