Enkel palsternackssoppa med mandel

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Mmm, len och god!

Ingredienser

  • 400 g palsternackor i skivor
  • 4 schalottenlökar, hackade
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g mandelspån
  • Knappt 1 l hönsbuljong (tärning)
  • Salt
  • Peppar
  • Topping
  • Crème fraiche
  • Några strån gräslök
  • Instruktioner

    1. Börja bryna löken och efter någon minut, lägg i mandelspånen, som får bryna med ytterligare ett par minuter under omrörning.
    2. Häll det brynta i en gryta tillsammans med palsternackan och ca hälften av buljongen
    3. Låt koka lätt i ca 20 minuter tills palsternackan är mjuk
    4. Mosa med mixer eller i matberedare.
    5. Häll på mer buljong tills konsistensen blir som du vill ha den.
    6. Smaka av med salt och peppar.
    7. Som topping ser det fint ut med en klick crème fraiche och lite klippt gräslök.
    8. .

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    Annafbg 1 oktober 2010

    Mycket god soppa! Jag kommer definitivt göra den fler gånger. Tack för ett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben