Relativt snabbt och smidigt. Mycket gott och lättlagat.
Ingredienser
250 g pasta
250 g kassler
Ca 200 gr (1 burk) champinjoner
1 purjolök
Ca 15 st gröna oliver
Sås
5 dl mjölk
1 msk margarin
3 msk mjöl
1 ½ tsk senap
1-2 dl stark riven ost
Salt
Peppar
Instruktioner
Koka pastan.
Strimla kasslern och hacka grönsakerna grovt.
Röra:
Stek upp kasslern med champinjoner, purjolök och oliver.
Sås:
Koka upp mjölk och margarin i en kastrull. Häll sedan i mjölet och låt det skjuda tills det tjocknat en aning. Häll i senap, salt och peppar. När allting har blandats häll i hälften av osten och låt den smälta. OBS. Såsen ska ej koka när osten är i.
Ta fram en ugnsform och häll lite av såsen i botten på formen. Häll sedan ett lager med pasta ovanpå såsen. Sedan allt av den stekta röran på det. Häll sedan på resten av pastan och avsluta med att hälla på all sås och toppa med resten av osten.