Enkel rabarbersaft

Tid: 1 timme

Superenkel och uppfriskande rabarbersaft när man inte orkar göra paj mera eller om man har rabarber kvar i frysen sen förra säsongen.

Ingredienser

  • 3 l rabarber
  • 4 skivade skalade citroner ( ta bort det bittra vita under skalet)
  • 2 l vatten
  • 40 g citronsyra (konservering)
  • 2½ kg socker
  • Instruktioner

    1. Slå uppkokat vattnen över rabarberna och citronerna så det täcker.Rör ner citronsyran.
    2. Låt stå 2 dygn.
    3. Sila
    4. Rör ner sockret.
    5. Tappa upp i flaskor.
    6. Släck törsten en varm sommardag? Eller använd i bålen? Frys isbitar till groggen eller till cidern? Gör sorbé? Ja, det finns många användningsområden......

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (5)

    Gunzan60 16 september 2008

    Enkel och god saft som gick på ett kick att fixa. Frös in i 0,5 liters pet-flaskor. Tack för receptet och kram!

    Ingela62 19 maj 2009

    Ska det vara kallt eller varmt vatten ??

    Snarry89 27 juni 2009

    När saften är klar, enligt receptet, ska man blanda ut det med vatten för att kunna dricka det?

    Snarry89 27 juni 2009

    och ska det vara kallt eller varmt vatten eller gör detsamma vilket?

    saris1999 26 maj 2011

    hallå ska det vara varmt eller kalt vatten någon som vet ? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben