Superenkel och uppfriskande rabarbersaft när man inte orkar göra paj mera eller om man har rabarber kvar i frysen sen förra säsongen.
Ingredienser
3 l rabarber
4 skivade skalade citroner ( ta bort det bittra vita under skalet)
2 l vatten
40 g citronsyra (konservering)
2½ kg socker
Instruktioner
Slå uppkokat vattnen över rabarberna och citronerna så det täcker.Rör ner citronsyran.
Låt stå 2 dygn.
Sila
Rör ner sockret.
Tappa upp i flaskor.
Släck törsten en varm sommardag?
Eller använd i bålen?
Frys isbitar till groggen eller till cidern?
Gör sorbé?
Ja, det finns många användningsområden......
Enkel och god saft som gick på ett kick att fixa. Frös in i 0,5 liters pet-flaskor. Tack för receptet och kram!
Ska det vara kallt eller varmt vatten ??
När saften är klar, enligt receptet, ska man blanda ut det med vatten för att kunna dricka det?
och ska det vara kallt eller varmt vatten eller gör detsamma vilket?
hallå ska det vara varmt eller kalt vatten någon som vet ? :)