Enkel rödspätta med bönsallad

Serverar: 4 portioner

En underbart god fiskrätt som dessutom är smart för att alla ingredienser, även de till salladen, kan köpas hem långt i förväg.

Ingredienser

  • 600 g rödspättafiléer (12 st)
  • ½ tsk salt
  • 1 burk peperoni & olive (Zeta 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc fiskfond
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • ½ dl nyriven parmesanost
  • Bönsallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk senap
  • 2 morötter
  • 1 burk cannellonibönor (410 g)
  • 1 burk kidneybönor (410 g)
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader
    2. Lägg fisfiléerna med den vita skinnsida uppåt och salta dem. Fördela peperoni & olivblandningen på filéerna och rulla ihop dem.
    3. Lägg filéerna i en ugnsäker form med skarven nedåt. Blanda vatten med fiskfond och häll över. Salta, peppra och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills osten fått fin färg.
    4. Bönsallad: Vispa ihop olja, vinäger, vitlök och senap. Skala och grovriv morötterna. Skölj bönorna, blanda allt i en skål. Smaka av med salt.
    5. Servera fisken med bönsalladen, grovstött potatismos och ev några dillkvistar.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (1)

    bugmenot 12 februari 2011

    fisfilé, hihi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben