Enkel squashsoppa med vitlök

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En god och krämig soppa med riklig smak.

Ingredienser

  • 1 msk margarin
  • 1 ½ squash
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ½ hönsbuljongtärningar (grönsaksbuljong)
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    Skala och hacka squashen, bryn den i margarin i kastrull. Häll på vatten och grädde och smula i buljongen. Krydda med vitlök, oregano, paprika, peppar och salt. Låt koka 15 min. Mixa därefter soppan slät och servera med hembakat bröd.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (1)

    romas 28 september 2009

    Har nu gjort den här soppan ett par gånger, den har blivit lika populär varje gång. Otroligt lätt och billig att göra tycker jag, särskilt när jag nu haft egenodlad squash. Jag har ej använt oregano varje gång och paprikapulver uteslöt jag helt, den var god ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben