Enkelt dinkelbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Ett enkelt bröd att baka, man kan ta ljust dinkelmjöl eller grovt båda är lika gott.

Ingredienser

  • 1 kg ljust eller grovt dinkelmjöl ca 1,7 l
  • 25 g jäst
  • 6 dl fingervarmt vatten
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en grop i mitten. Smula ner jäst, samt lite vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Rör ner resten av vattnet, bearbeta den lösa degen väl. Låt jäsa 30 min. Häll degen i 2 smorda avlånga brödformar Jäs 30 min igen. Grädda i 250 grader 15 minuter, sänk till 200 och grädda ytterligare 20 min.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    sikaal 21 augusti 2009

    Jättegott, men något smuligt! Gjorde på hälften fullkorn och hälften siktad dinkel/spelt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben