Enkel vegetarisk husmanskost, passar perfekt till potatis, brun sås och lingonsylt.
Ingredienser
2 dl okokta röda linser
1 ägg
1 lök
1/2 dl mjöl
Salt
Peppar
Instruktioner
- Koka linserna, gärna i buljong, ca 10 minuter. Hacka under tiden löken. Häll av överflödigt vatten från linserna när de kokat färdigt. Blanda linserna med ägget, mjölet och löken. Rör om och smaka av med salt och peppar. Om du vill ha lite starkare smak, prova med chilipeppar eller cayennepeppar.
- Forma till biffar (det är lättast att forma dem i stekpannan) och stek i 5 minuter per sida.
Liknande recept
Kommentarer (7)
SUPERGODA!!!!
Väldigt goda och enkla att göra!
Mums jättegoda linsbiffar
Jättegoda linsbiffar! Hade i lite riven morot i också och det gick bra!
Enkla att göra men smaken föll mig inte alls i smaken. Nej jag håller mig till mina linsburgare som jag hittade på nätet. /kram Ps Kokade dem i buljong men åt bara en och slängde resten
Tack för ett bra recept, idag har jag serverat dessa med klyftpotatis och svampsås på skolan jag jobbar till 100 hungriga barn. Jättegott!!!
Supergoda och enkelt, inga krusiduller. Kokade inte i buljong men med salt, hade lite tomatpure i smeten. Nom nom nom