Enkla rosépepparbiffar

Serverar: 4 portioner

Gör med fördel dubbel sats utav såsen.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 lök
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche (15%)
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • Instruktioner

    Blanda färsen med ägg, vatten, salt och kryddor. Forma färsen till ganska stora biffar. Stek biffarna i smör på ganska stark värme 2-3 min på varje sida. Ta upp biffarna och håll dem varma. Sänk värmen och häll i crème fraichen i stekpannan. Tillsätt rosépeppar och låt såsen koka under omrörning. Smaksätt med lite salt och soja om det behövs. Häll såsen över biffarna och servera med kokt potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben