Rosépepparbiffar i gräddsås

Serverar: 4 portioner

Lyxigt och gott med köttfärs.

Ingredienser

  • 2 kokta kalla potatisar
  • ½ gul lök
  • 500 g blandfärs
  • ½ dl grädde
  • 2 äggulor
  • ¾ msk krossade rosépepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 2 msk margarin till stekning
  • Sås
  • 1 msk margarin
  • 1 msk rosépepparkorn
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk kalvfond
  • Ev maizenaredning
  • soja
  • Instruktioner

    GÖR SÅ HÄR Riv potatisen, skala och hacka löken fint Blanda alla ingredienserna till färsen Forma till små biffar och lägg på vattensköljd skärbräda Stek biffarna till fin färg, sänk värmen och efterstek en kort stund. SÅS: Smält margarinet och bryn rosépepparn en kort stund. Tillsätt grädden och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med tomatpuré och kalvfond. Vill du ha tjockare sås, tillsätt maizena till önskad konsistens. Tillsätt ett par droppar soja till lagom färg. Häll såsen över biffarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben