Enkla wienerbröd

Serverar: 16 portioner

Ett gott vienerbröd till kaffet.

Ingredienser

  • 1 dl mjölk std. fett 3%
  • 25 g jäst
  • 1 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 2 äpple
  • 2 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i rumsvarm mjölk. Tillsätt ägg, socker och salt. Arbeta ner hälften av mjölet till en lös deg.
    2. Använd elvispens degkrokar. Rör smöret mjukt och klicka ner det efter hand så det blir väl invispat.
    3. Blanda ner resterande mjöl och rör ett par minuter till.
    4. Täck bunken och ställ att jäsa på varm plats, minst 30 min, det kan dock ta längre tid då degen innehåller mycket smör.
    5. Rör åter degen en stund innan den klickas ner i osmorda muffinsformar av papper.
    6. Jäs ytterligare ca. 20 min.
    7. Stick ner en smal äppelklyfta i varje wienerbröd.
    8. Pensla över med uppvispat ägg och grädda bröden längst ner i ugnen i 225-250 gr. 8-10 min., eller tills de fått fin färg.
    9. Låt bröden svalna något innan de penslas över med florsockerglasyr.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Motion och mat
    Hur man äter när man tränar påverkar resultatet. Att få i sig rätt ene...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben