Eriks senapssill

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 inlagda sillfiléer, skurna i gaffelbitar
  • (gärna danska sillfiléer)
  • 1 msk Colemans senapspulver
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk socker
  • 1 msk senapsfrön
  • 2 msk gräslök, skuren
  • 1 tsk färskpressad lime
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna utom sillfiléerna till en jämn smet. Låt vila ½-1 timme i rumstemperatur så att sockret smälter ordentligt. Blanda ned sillen så att gaffelbitarna ”binds”. Får du över av ”smeten” kan du spara den och servera den till exempelvis gravad lax, krabba eller annat skaldjur. Kokt potatis är gott till, men rågbröd eller rostat knäckebröd är ett strå vassare för lilla ”maggen”.

    Liknande recept

    4.6
    15 min
    4-6
    5
    4.3
    1 h 30 min
    10
    2

    Kommentarer (1)

    AMEK 28 december 2008

    I år är andra året jag provat denna sill, så nu har det blivit tradition. En mycket god variant på senapssill som inte behöver göras så lång tid i förväg. För den som tycker att senapspulver är ett lyxigt inköp enbart för denna sill, kan jag meddela att det går alldeles utmärkt att använda det som blir över till sommarens grillmarinader.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben