Ersbackens nougatparfait

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 timmar 30 minuter

En fanatstisk dessert som med glädje serveras vid vilket tillfälle som helst!

Ingredienser

  • 3 dl grädde, 40 %
  • 160 g nougat
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • ½ vaniljstång
  • ½-1 dl hackad mandel
  • Flytande honung
  • Instruktioner

    1. Börja med att vispa grädden. Vispa sedan äggulor och florsocker och vanilj i en annan bunke. Det ska bli fluffigt. Vänd ner nougaten, grädden och den hackade mandeln i äggen.
    2. Välj en frysform som passar till den servering du tänkt ha. Antingen en rostfri patéform för att skära ut snygga trekanter eller en pajform med löstagbar botten. När du hällt ner smeten i en form ringla ner lite honung i formen. Frys sedan allt i ca 5 timmar.¨

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben