Ersbackens Limesorbét

Serverar: 2 portioner

Tid: 12 timmar

Grym sommardessert.

Ingredienser

  • 6 limefrukter
  • 1,1 l vatten
  • 7 dl socker
  • 7 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Börja med att finriva av skalet från frukterna, lägg i en stor kastrull. Slå på sockret och vattnet och låt sjuda tills allt socker är upplöst dock minst 10 minuter.
    2. Frys nu sockerlagen tills den blir tjockare, ca 4-5 timmar i frysen. Ta ut sockerlagen, den ska inte vara hårdare än att det går att röra ner äggen. Vispa äggvitorna pösigt. Vispa ner i sockerlagen tillsammans med saften från frukterna och eventuellt överblivet skal.
    3. Frys igen och låt den gärna stå över natten.
    4. Serveras med fördel tillsammans med nåt sött, t.ex. en brownie.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben