Limesorbet med minikokosflarn

En svalkande och uppfriskande dessert som passar perfekt en varm sommardag. Superenkla och fina flarn som passar likabra på kak-kalaset som till sorbetdesserten.

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl limejuice
  • Minikokosflarn
  • 80 g smör
  • 1 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2½ dl kokosflingor
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Koka vatten och socker. Låt svalna och blanda sedan med limesaften. Ställ in bunken i frysen. Rör i sorbeten med jämna mellanrum. Den ska ungefär som snömos.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Smält smöret. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner kokosflingorna, mjöl, salt, bakpulver och smör i äggsmeten.
    4. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. En knapp tesked smet till varje flarn om du vill ha dem små. Baka i mitten av ugnen ca 6 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben