En svalkande och uppfriskande dessert som passar perfekt en varm sommardag. Superenkla och fina flarn som passar likabra på kak-kalaset som till sorbetdesserten.
Ingredienser
4 dl vatten
1 dl socker
1 dl limejuice
Minikokosflarn
80 g smör
1 ägg
1½ dl socker
2½ dl kokosflingor
1 msk vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
Instruktioner
Koka vatten och socker. Låt svalna och blanda sedan med limesaften.
Ställ in bunken i frysen. Rör i sorbeten med jämna mellanrum.
Den ska ungefär som snömos.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker fluffigt.
Rör ner kokosflingorna, mjöl, salt, bakpulver och smör i äggsmeten.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper. En knapp tesked smet till varje flarn om du vill ha dem små.
Baka i mitten av ugnen ca 6 minuter.