Kokos och limesorbet

Sött, syrligt och garanterat svalkande.

Ingredienser

  • Sockerlag
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • ½ dl glykos eller honung
  • Sorbet
  • 1 ½ gelatinblad
  • 400 g kokosmjölk
  • 2 dl pressad lime
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sockerlag: Koka upp socker, vatten och glykos eller honung i en kastrull.
    2. Sorbet: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Blanda sockerlag, kokosmjölk, limesaft, limeskal och vatten. Värm försiktigt tills kokosmjölken och sockret smält
    3. Lyft upp gelatinet och smält det under omrörning i kokosmjölken på svag värme. Låt kallna. Kör smeten i glassmaskin ca 20 minuter. Lägg över i en form med lock och ställ in i frysen i minst 4 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben