Citron och limesorbet

Detta recept är smaksatt av både lime och citron och ger svalka till heta strupar efter en stark måltid...

Ingredienser

  • 1 3/4 dl strösocker
  • 3 ½ dl vatten
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl limesaft
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Lös upp sockret i 3 ½ dl vatten på svag värme under omrörning. Koka upp och låt koka i 10 minuter. Låt lagen svalna.
    2. Tillsätt citron- och limesaft, häll blandningen i ett plastkärl och ställ i frysen tills den börjat stelna. Häll över i en stor bunke och vispa den skummig.
    3. Vispa äggvitorna hårda och styva i en annan skål och vänd ner dem i saftblandningen.
    4. Ställ tillbaks alltihop i plastkärlet och frys tills sorbeten blivit fast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben