Nougatparfait med romrussin

Serverar: 4-6 portioner

Ett regn av romindränkta russin över en len nougatparfait - en riktig festdessert

Ingredienser

  • 150 g chokladnougat
  • 3 äggulor
  • 3 msk socker
  • 3 dl vispgrädde
  • Romrussin
  • 1 dl russin
  • 1/2 dl mörk rom
  • Servering
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Skär nougaten i mindre bitar och låt smälta i en skål över hett vatten. Ta från värmen och rör om. Låt svalna.
    2. Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Rör ner äggvispet i chokladen och blanda väl.
    3. Vispa grädden och vänd ner den i chokladkrämen. Häll i form och ställ in i frysen minst 4 timmar.
    4. Täck russinen med rom och låt stå och svälla ett par timmar. Hacka chokladen grovt.
    5. Ta ut parfaiten ur frysen en stund före serveringen. Skär i bitar och servera med romrussin och choklad.
    6. Lycka till! Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben