Muffins med romrussin

Serverar: 12 portioner

Festliga muffins till advent, jul och nyår.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl russin
  • 1 dl mörk rom
  • 1/2 dl färskpressad apelsinsaft (drick resten/spara till garneringen)
  • 100 g smör
  • Florsocker
  • Apelsinsaft
  • Strössel till garnering
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 200°C, mät upp 2 dl socker. 2. Häll russin, rom och ca 1 matsked av det uppmätta sockret i en kastrull. Låt koka sakta 1-2 min och tillsätt smöret. Ta kastrullen från plattan och låt smöret smälta ner i romrussinvätskan. Låt svalna. 3. Blanda vetemjöl, potatismjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Rör om ordentligt t.ex med en gaffel så att potatismjölet blandas ordentligt i de övriga ingredienserna. 4. Tillsätt ägg, romrussin-smörblanding och apelsinsaft. Rör om till en slät smet. 5. Fördela smeten i en muffinsplåt för 12 eller använd stadiga pappersformar. 6. Grädda ca 15 min. 7. Låt svalna och blanda ihop garneringen.
    2. Garnering: 1 dl florsocker och några matskedar apelsinsaft.
    3. Bred garneringen på muffinsen och strö på strössel.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben