Escoffiers morotssoppa

Tid: 30 minuter

Auguste Escoffiers recept på Soupe de crème Crécy - i princip rakt av. Arbetsbeskrivningen är tagen från hans text.Enda anpassningen som gjorts är att råvarorna brutits ur Beskrivning och lagts i Ingredienser – i originaltexten är de blandade i löptext.

Ingredienser

  • 550 g morötter
  • 20 g smör
  • 1 lök
  • ½ krm finsalt
  • ½ krm socker
  • 1 l buljon
  • 125 g tvättat ris
  • 20 g smör
  • Kokande grädde
  • Instruktioner

    1. Morötterna skivas tunt och lägges i en kastrull, i vilken man smält smör. Tillsätt den i tunna skivor skurna löken, salta och sockra. Värm upp detta några ögonblick. Häll sedan i buljongen, tillsätt riset och låt koka sakta. Passera genom fin sikt ( chinoise ), gör purén lagom tjock med kokande buljong och avsluta med smör.
    2. Omedelbart före serveringen tillsättes 2 dl grädde per liter puré.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben