Auguste Escoffiers recept på Soupe de crème Crécy - i princip rakt av.
Arbetsbeskrivningen är tagen från hans text.Enda anpassningen som gjorts är att råvarorna brutits ur Beskrivning och lagts i Ingredienser – i originaltexten är de blandade i löptext.
Ingredienser
550 g morötter
20 g smör
1 lök
½ krm finsalt
½ krm socker
1 l buljon
125 g tvättat ris
20 g smör
Kokande grädde
Instruktioner
- Morötterna skivas tunt och lägges i en kastrull, i vilken man smält smör. Tillsätt den i tunna skivor skurna löken, salta och sockra. Värm upp detta några ögonblick. Häll sedan i buljongen, tillsätt riset och låt koka sakta. Passera genom fin sikt ( chinoise ), gör purén lagom tjock med kokande buljong och avsluta med smör.
- Omedelbart före serveringen tillsättes 2 dl grädde per liter puré.
Liknande recept
Kommentarer (0)