Evas ananas och jordgubbskaka

En riktig sommarkaka som kan njuta året runt.

Ingredienser

  • 1 burk ananas på burk
  • 150 g frysta jordgubbar
  • 120 g Keso 20+
  • 3 msk strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde 13 %
  • Instruktioner

    1. Skär ananasen i bitar och lägg i en form. Lägg i hela jordgubbar, direkt från frysen (det går också bra med färska). Strö över lite socker över jordgubbarna
    2. Blanda keso, ägg, matlagningsgrädde och socker. Häll över ananasen och jordgubbarna och sätt in i ugnen. Grädda i ca 30 minuter i ca 200 graders värme tills ägg/kesoblandningen stelnat och fått färg.
    3. Servera med vaniljsås eller vispad grädde eller vaniljglass.
    4. Denna rätt kommer ursprungligen ur ananspaj med keso, men jag orkade inte göra pajdeg och tänkte att det går lika bra utan. Tog några jordgubbar för att få bättre smak. I originalreceptet är det krossad anans men jag tycker att kesosmaken tog överhand, så jag föredrar faktiskt bit.
    5. Man kan naturligtvis utesluta grädden och ta mer ricotta eller keso.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben