Evas bästa bearneaisesås

Serverar: 4 portioner

Såsen kan hållas varm en stund om den får stå utan lok i varmt vatten, men får inte vara varmare än 60gr. Om såsen börjar skära sig så sätt till en isbit eller tlite kallt vatten och vispa kraftigt. Använd inte stålvisp i aluminium kastrull i såser med ägg för då blir såsen grönaktig.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk vatten
  • 4 krossade vitpepparkorn
  • 2 persiljestjälkar
  • 3 äggulor
  • 2msk finhackad persilja
  • 1-2 msk finhackad dragon
  • salt
  • 3 bitar soltorkade tomater
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Ställ det åt sidan. 2. Lägg lök,vinäger, vatten, peppar och persiljestjälkar i en liten kastrull. Koka utan lock tills ca ½ dl av vätskan återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen. 3. Ställ kastrullen över vattenbad i en större kastrulll. Vattnet ska sjuda inte koka. 4. Tilllsätt äggulorna under omrörning. Låt såsen sjuda medan du hela tiden rör i botten av kastrullen. Forstätt sjuda såsen över vattenbad tills den tjocknar. 5. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt det smälta smöret lite i taget under vispning. Smaksätt med persilja, dragon och salt. Skär tomaterna i småbitar och rör ner dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben