Eva blandar dijonsenap i sin Janssons frestelse, det ger den god sälta.
30 min + 45 min i ugn.
Ingredienser
1 kg mjölig potatis
2 st gul lök
2 msk smör
125 g ansjovisfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
4 msk dijonsenap
2 tsk ströbröd
Instruktioner
Sätt ugnen på 225º.
Skala potatisen och skär den i tunna strimlor, i matberedare eller för hand. Skala och skiva löken.
Stek den mjuk i hälften av smöret.
Varva potatis, lök och ansjovis i en ugnssäker smord form. Salta och krydda mellan varven.
Börja och sluta med potatis. Klicka över resten av smöret.
Blanda grädde, mjölk, ansjovisspad och senap och häll det över gratängen. Strö över lite ströbröd. Grädda mitt i ugnen ca 45 min tills potatisen är riktigt mjuk.