Evas enkla skaldjurspasta

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Enkelt och gott när man har bråttom och vill ha fram maten snabbt på bordet

Ingredienser

  • 2 port tagliatelle
  • 200-250 gkräftstjärtar i lag
  • 250 g smaksatt crème fraiche
  • Ev. 1-2 msk valfri grädde
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 msk maizenaredning för ljusa såser
  • Instruktioner

    1. Koka tagliatellen enligt förpackningens anvisningar.
    2. Gör under tiden såsen: Häll kräftstjärtarna i ett durkslag och låt dem rinna av. Finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och kräftstjärtar i lite margarin eller olja i 2-4 min. Häll på crème fraiche och eventuellt grädde. Låt puttra 4-5 min. Krydda med salt och peppar. Häll redningspulvret i såsen. Puttra 1-2 min till. Smaka av.
    3. Klart att servera.
    4. Vill man göra det enklare för sig kan man utesluta redningspulvret men då blir såsen tunnare.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben