Evas kycklingpanna.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabb och enkel rätt med kyckling, crème fraiche och paprika i grunden. Smakar utmärkt att serveras med ris eller bulgur.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olja
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • ½ purjolök
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche/fettsnålare crème fraiche om ni så önskar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i 1 cm stora tärningar. Häll oljan i en stekpanna.
    2. Bryn kycklingbitarna runt om, salta och peppra. Tillsätt kycklingfonden.
    3. Skala vitlöksklyftorna och pressa i dem i pannan. Skölj och ansa paprikorna och purjolöken. Skiva dem tunt och tillsätt dem i pannan. Skala och skiva rödlöken och tillsätt även den.
    4. Rör om och låt grönsakerna fräsa med i fem minuter. Rör slutligen ned crème fraichen och smaka av med mer salt och peppar om det skulle behövas.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben