En snabb och enkel rätt med kyckling, crème fraiche och paprika i grunden. Smakar utmärkt att serveras med ris eller bulgur.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
2 msk olja
1 krm vitpeppar
1 krm salt
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
½ purjolök
1 rödlök
2 dl crème fraiche/fettsnålare crème fraiche om ni så önskar
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i 1 cm stora tärningar.
Häll oljan i en stekpanna.
- Bryn kycklingbitarna runt om, salta och peppra.
Tillsätt kycklingfonden.
- Skala vitlöksklyftorna och pressa i dem i pannan.
Skölj och ansa paprikorna och purjolöken. Skiva dem tunt och tillsätt dem i pannan. Skala och skiva rödlöken och tillsätt även den.
- Rör om och låt grönsakerna fräsa med i fem minuter. Rör slutligen ned crème fraichen och smaka av med mer salt och peppar om det skulle behövas.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)