Kycklingpanna Continental

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Grytan vinner på att göras någon dag i förväg. Går att frysa

Ingredienser

  • 1 kyckling 1-1,5 kg
  • 1 fänkålsstång
  • 2 msk margarin eller smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2-3 tomater
  • 1 knippa salladslök
  • 2 msk honung
  • 0,5 msk soja
  • 2 tsk malen koriander
  • Saft av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära upp kycklingen i 6-8 bitar.
    2. Strimla fänkålen. Lägg strimlorna i en låg och vid panna, typ traktörpanna.
    3. Smält matfettet i en annan stekpanna. När det är ljusgult och har slutat skumma, läggs kycklingbitarna i och brynes runt om. Lägg inte i för mycket per gång. Då är det svårt att få fin färg. Salta och peppra. Lägg kycklingbitarna ovanpå fänkålen.
    4. Skär tomaterna i små fina tärningar och salladslöken i strimlor.
    5. Blanda tomat, lök honung och soju med koriander och apelsinsaft. Häll det över kycklingen.
    6. Lägg på lock och koka rätten 25-30 min. Servera med pommer och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben