Kycklingpanna i ädelt sällskap

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ädelosten ger pannan en len å rund smak, som man kan hotta upp om man vill ha det starkare. Jag använde överlår, som jag tycker är lite saftigare än bröstet, men man väljer själv. Har man ingen ananas kan byta den mot torkad blandfrukt, lika smaskens det.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingdelar
  • ca 1 hg ädelost t.ex Kvibille
  • Mjöl att vända kycklingdelarna i
  • Matfett att steka i
  • 3 msk kycklingfond/hönsbuljong
  • ½ svampbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soya
  • 4 ananasringar i bitar
  • 1 strimlad paprika valfri färg
  • 5-10 cocktailtomater eller små plommontomater i halvor
  • 1 hg skogschampinjoner ansade o skivade
  • 1 skivad lök
  • 3 dl grädde
  • 1-2 msk mango chutney
  • 1-2 dl kokbar crème fraiche chilismak
  • 1 dl kokbar turkisk yoghurt (Lindahls 10%) eller 1 dl crème fraiche
  • 2 msk örtkryddor t.ex dragon, basilika, rosmarin
  • Tandpetare att fästa fickorna med
  • Instruktioner

    1. Gör en ficka i den köttigaste delen, och tryck in så mycket ädelost det går, fäst ev med tandpetare.
    2. Gnugga delarna i mjöl så att dom torkar till. (Mjölet och ädelosten som rinner ut "reder" såsen under tiden pannan lagas).
    3. Krydda delarna med salt och peppar, och bryn dom runt om, tills dom får fin färg.
    4. Ta upp bitarna medan lök, paprika och svamp fräser ihop i smakerna från kycklingdelarna, som läggs tillbaka när fräset börjar mjukna utan att ta för mycket färg.
    5. Lägg i ananasbitar, häll i chutney, fond/buljong rör runt, och vänd ner yoghurt och creme fraiche i omgångar, tillsammans med grädden, och soya. Smula i örtkryddor.
    6. Låt puttra tills delarna ger ifrån sig klar saft när man sticker i den tjockaste delen, ca 20 min beroende på vilka delar man valt att använda.
    7. Smaka av och servera direkt från pannan med nåt gott till.
    8. Glöm inte ta bort ev tandpetare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben