Ädel viltplanka á la Carina

Serverar: 4 portioner

Hur gott som helst! Tag gärna pulvermos till plankan. Den är nog svår att orka äta upp ändå utan att det ska vara "riktigt" potatismos. Om du inte har tillgång till älgkött går det lika bra med både nöt- eller fläskkött.

Ingredienser

  • 4 - 8 skivor älgkött
  • Matfett att steka i
  • 4 tomater
  • 150 g gröna bönor
  • 150 g morötter
  • 200 g kantareller
  • 250-350 g ost
  • Potatismos till 4 portioner
  • 1 ägg
  • Sås
  • 6-8 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 ädelost, Kvibille gräddädel el. gorgonzola
  • 2 - 4 tsk kalvfond, Bong
  • Piffi allkrydda
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Majzenaredning
  • Ev grädde
  • Instruktioner

    1. Kryssa tomaten och lägg i hörnet på plankan. Stek köttet, 2 små bitar eller en stor, och lägg på plankan.
    2. Gör potatismoset enl. anvisning på förpackningen men tillsätt 1 ägg. Spritsa potatismos runt hela plankan.
    3. Fördela grönsakerna över de 4 plankorna.
    4. Smält ädelosten i lite vatten i en kastrull. Ha i mjölken och koka upp. Ha i majzenaredningen till en lagom sås. Krydda och smaka av. Ha gärna i en skvätt grädde. Koka ihop såsen och häll över plankan.
    5. Skiva eller riv ost och täck plankan. Gratinera i 200°-225° tills osten smält och moset fått gyllenbrun färg.
    6. OBS: Låt plankan "stanna" innan du börjar äta. Dels är den otroligt het men det finns risk att såsen rinner ut om du börjar äta för tidigt! Och sås på duken vill vi inte ha, det är den alldelese för god för!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben