Ädel kyckling

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

God kycklinggratäng!

Ingredienser

  • 700 g kycklingfilé
  • 1 purjolök
  • 1 brk champinjoner, 200 g
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 pkt bacon
  • 4 ananasringar
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dsk crème fraiche
  • 1 msk kinasoja
  • 0.5 hönsbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Lökpulver
  • 25 g ädelost
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen och purjolöken.
    2. Häll av spadet från svampen och häll det i en gryta. Bryn kycklingen i smör. Krydda och stek någon minut. Häll i en smord form.
    3. Fräs purjolöken och svampen pudra över farinsockret. Häll i formen.
    4. Knaperstek baconet och häll i formen. Lägg i ananasbitarna.
    5. Häll grädden och crème fraichen i grytan med svampspadet. Koka upp och smula i buljongen och ädelosten.
    6. Låt puttra någon minut och smaka av med salt och sojan. Häll i formen och gratinera i 225 grader ca 30-40 minuter. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2-3
    5

    Kommentarer (3)

    lena4 6 mars 2009

    Vi har käkat denna till midda idag. Det var gott, tog mellangrädde i stället för vispgrädde. Familjen gav en 4.a i betyg

    __maria__84 30 mars 2009

    Riktigt gott!! Detta kommer vi göra fler gånger.

    Snoffa 12 juli 2009

    Smakar det mycket ädelost av det?

    Relaterade Artiklar

    Gewürztraminer
    Gewürztraminer är en av de fyra ädla druvorna i Alsace och en av de lä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben