Servera som gryta med pressad potatis eller ris . Kan även göras tjockare och användas som sås till pasta eller i bakad potatis. Orginalreceptet är ett viktväktarrecept.
Ingredienser
500 g kycklingfilé tärnad
1/2 tsk olja
1 dl vatten
1/2 buljongtärning
1 burk crème fraiche max 2 %
2 msk ädelost max 17 %
1 päron i tärningar
1/2 liten gul paprika
1/2 liten röd paprika
1/2 liten grön paprika
Salt
Ev . peppar
Instruktioner
- Tärna kycklingfilén och fräs den i oljan så den får lite färg.
- Slå över vatten och lägg i buljongtärningen. Låt puttra några ca 10 minuter.
- Tärna päronet och lägg i. Rör i fraiche och ädelost. Tärna paprikan och lägg i. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och ev. peppar.
- Vill du använda kycklingsåsen i bakad potatis bör du utesluta vattnet och fintärna paprikan.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Relaterade Artiklar
Gewürztraminer
Gewürztraminer är en av de fyra ädla druvorna i Alsace och en av de lä...
Du vet inte pointsvärdet?````
Massor med goda smaker i den här rätten. Känns lyxig! Roade mig med att räkna ut pointsvärdet också. Jag tog bara 400 g kycklingfilé och räknade på tre portioner och då blir det 4 points/portion plus tillägg för ris eller potatis.
Kalasgott. Mina gäster gillade detta skarpt oxå :-)
Så himla gott!! Perfekt smakkombination! Mannen bara älskade det =))
Jättegott. Hade inte päron hemma, tog äpple. Det smakade bra. Tack för ett bra recept.