Ädel kyckling

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Servera som gryta med pressad potatis eller ris . Kan även göras tjockare och användas som sås till pasta eller i bakad potatis. Orginalreceptet är ett viktväktarrecept.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé tärnad
  • 1/2 tsk olja
  • 1 dl vatten
  • 1/2 buljongtärning
  • 1 burk crème fraiche max 2 %
  • 2 msk ädelost max 17 %
  • 1 päron i tärningar
  • 1/2 liten gul paprika
  • 1/2 liten röd paprika
  • 1/2 liten grön paprika
  • Salt
  • Ev . peppar
  • Instruktioner

    1. Tärna kycklingfilén och fräs den i oljan så den får lite färg.
    2. Slå över vatten och lägg i buljongtärningen. Låt puttra några ca 10 minuter.
    3. Tärna päronet och lägg i. Rör i fraiche och ädelost. Tärna paprikan och lägg i. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och ev. peppar.
    4. Vill du använda kycklingsåsen i bakad potatis bör du utesluta vattnet och fintärna paprikan.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    anluk 28 september 2008

    Du vet inte pointsvärdet?````

    bjuranna 24 mars 2009

    Massor med goda smaker i den här rätten. Känns lyxig! Roade mig med att räkna ut pointsvärdet också. Jag tog bara 400 g kycklingfilé och räknade på tre portioner och då blir det 4 points/portion plus tillägg för ris eller potatis.

    kalinis 27 januari 2010

    Kalasgott. Mina gäster gillade detta skarpt oxå :-)

    helenmartensson 6 februari 2011

    Så himla gott!! Perfekt smakkombination! Mannen bara älskade det =))

    mep 20 juli 2016

    Jättegott. Hade inte päron hemma, tog äpple. Det smakade bra. Tack för ett bra recept.

    Relaterade Artiklar

    Gewürztraminer
    Gewürztraminer är en av de fyra ädla druvorna i Alsace och en av de lä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben