Fransk kycklingpanna

Serverar: 4 portioner

En härlig kycklinggryta med milda smaker av blomkål, purjolök och sockerärter!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2-3 msk hackad färsk rosmarin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 blomkålshuvud
  • 10 potatisar
  • ½ purjolök
  • 200 g sockerärter
  • Finklippt gräslök till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Hetta upp matfettet i en stor traktörpanna. Bryn kycklingfiléer och lök tills de fått fin färg.
    2. Häll på vin och buljong, tillsätt rosmarin. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 20 min.
    3. Ansa och skär blomkålen i buketter. Skala och dela potatisen i 1-2 cm stora bitar. Ansa och skär purjolöken i 2-3 cm skivor. Koka potatis, blomkål och purjolök i lättsaltat vatten så att de ännu har ett lätt tuggmotstånd, ca 5 min. Ansa sockerärterna.
    4. Lyft upp kycklingfiléerna ur pannan och häll på grädden. Låt såsen koka samman utan lock i ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och dijonsenap. Lägg tillbaka kycklingen och låt allt stå kvar på svag värme.
    5. Sila bort vattnet från grönsakerna och vänd ner dem i kycklingpannan tillsammans med sockerärterna. Garnera med gräslöken och servera.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (2)

    stepe68 21 december 2012

    Smakar bra, det var helt tomt i grytan när vi hade ätit klart, ett av de bästa betygen.

    barbara_g 20 december 2013

    Hi http://www.darinkamontano.com/ http://www.awfmmellowtouch.net/ http://www.rajasthantour-travels.com/ canada goose chilliwack bomber http://www.awfmmellowtouch.net/

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben