Kycklingpanna med grönt och fullkornspasta

Serverar: 4 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 1 kg djupfrysta kycklingdelar t.ex klubbor
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1-2 tsk mald ingefära
  • 1½ dl milda mat 15%
  • 2 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 2 purjolökar
  • 4 tomater
  • 280 g fullkornspasta t.ex. skruvar
  • Bröd till servering
  • Grönsallad till servering
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingen enligt förpackningens anvisning. Används kycklingklubbor delas de i 2 bitar vardera, ben och lår.
    2. Bryn kycklingen runt om i flytande margarin. Krydda med salt, peppar och gärna mald ingefära. Häll på grädde och vatten samt soja. Låt puttra under lock ca 15 minuter.
    3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och tärna tomaterna. Lägg purjo och tomater i pannan och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomkokt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
    4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
    5. Servera kycklingen med pasta, bröd och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben