Evas linfröbullar

Det går att byta ut ingredienserna i grynblandningen mot det man har hemma. Jag har t.ex. märkt att för stor mängd vetekli gör brödet torrt, och därför väljer jag ibland att ersätta det med något annat.

Ingredienser

  • 5 dl ljummet vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk olja
  • 2 msk sirap
  • 2 tsk salt
  • 7,5 dl grynblandning av t ex
  • 2 dl extragrovt rågmjöl
  • 2 dl rågflingor
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl linfrö
  • (1 dl russin)
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda allt förutom grynblandningen, tillsätt därefter även den, eventuellt russin, och 5 dl vetemjöl.
    2. Arbeta ihop till en smidig deg, strö lite mjöl över degen och låt den jäsa i 30 min.
    3. Baka ut och låt jäsa ytterligare 30 min.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 10-15 min.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2
    4.3
    30 min
    80
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben