Det går att byta ut ingredienserna i grynblandningen mot det man har hemma. Jag har t.ex. märkt att för stor mängd vetekli gör brödet torrt, och därför väljer jag ibland att ersätta det med något annat.
Ingredienser
5 dl ljummet vatten
50 g jäst
2 msk olja
2 msk sirap
2 tsk salt
7,5 dl grynblandning av t ex
2 dl extragrovt rågmjöl
2 dl rågflingor
1 ½ dl havregryn
1 dl vetekli
1 dl linfrö
(1 dl russin)
7-8 dl vetemjöl
Instruktioner
- Blanda allt förutom grynblandningen, tillsätt därefter även den, eventuellt russin, och 5 dl vetemjöl.
- Arbeta ihop till en smidig deg, strö lite mjöl över degen och låt den jäsa i 30 min.
- Baka ut och låt jäsa ytterligare 30 min.
- Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 10-15 min.
Liknande recept
Kommentarer (0)