Evas nötbröd

Serverar: 1 portioner

Mycket gott, grovt bröd med nötig smak. Enkelt att göra då det bara är att röra ihop och hälla i en form.

Ingredienser

  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl linfrön
  • 2 1/2 dl vetekli
  • 3/4 dl vetekross
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 100 g nötter ex. hasselnötter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader, smöra bakformen (1 1/2 liters bakform) och bröa med vetekli. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölken och sirap. Rör ihop allt, går bra med elvisp. Häll i smeten i formen, jämna till på ovansidan. Grädda längst ner i ugnen i cirka 1 timme. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2
    2 h 30 min
    2
    4.3
    30 min
    80
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben