Evas paella

Serverar: 1 portioner

Paella finns i nästan hur många olika varianter som helst, här kommer en till.

Ingredienser

  • 125 g kycklingfilé
  • 1 krm salt
  • 1/4 krm vitpeppar
  • ½ gul lök
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 1 dl råris
  • 2 dl hönsbuljong (tärning)
  • 1 krm saffran
  • ½ röd paprika
  • 1 dl frysta ärtor
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfilén runt om i olja, salta och peppra. Ta upp dem ur pannan.
    2. Finhacka den skalade löken och fräs den i pannan med den pressade vitlöken.
    3. Tillsätt ris, buljong och saffran, koka upp och lägg i kycklingfileén. Sjud under lock i ca: 10 minuter. Testa om kycklingen är helt klar genom att skära i den. Dela den gärna i mindre bitar.
    4. Tärna paprikan och blanda ner den med ärtorna i paellan Smaka av med ev mera salt och peppar.
    5. Servera...

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2
    4.3
    30 min
    80
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben