Paella finns i nästan hur många olika varianter som helst, här kommer en till.
Ingredienser
125 g kycklingfilé
1 krm salt
1/4 krm vitpeppar
½ gul lök
½ vitlöksklyfta
1 tsk olja
1 dl råris
2 dl hönsbuljong (tärning)
1 krm saffran
½ röd paprika
1 dl frysta ärtor
Instruktioner
- Bryn kycklingfilén runt om i olja, salta och peppra. Ta upp dem ur pannan.
- Finhacka den skalade löken och fräs den i pannan med den pressade vitlöken.
- Tillsätt ris, buljong och saffran, koka upp och lägg i kycklingfileén. Sjud under lock i ca: 10 minuter. Testa om kycklingen är helt klar genom att skära i den. Dela den gärna i mindre bitar.
- Tärna paprikan och blanda ner den med ärtorna i paellan Smaka av med ev mera salt och peppar.
- Servera...
Liknande recept
Kommentarer (0)