Evas potatissallad

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Varför köpa potatissallad när det är så enkelt att göra själv.

Ingredienser

  • 1 kg potatis, gärna färsk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl filmjölk
  • 2 pkt Knorr salladskryddor tex örter och persilja
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk salt, gärna bergssalt
  • 1 msk kapris
  • Frusen hackad persilja efter tycke och smak
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i 2 cm stora bitar Koka potatisen så den är precis genomkokt. Lägg den till att svalna på en plåt, häll av den väl först.
    2. Vispa grädde, crème fraiche tillsätt under vispning filmjölk, majonnäs, och dijonsenap. Tillsätt därefter övriga ingredienser och blanda väl, fortsätt gärna vispa. Smaka av så det är lagom sting i röran. Det skall smaka på gränsen till för salt. Vänd ner potatisen i blandningen men vispa inte mer. Låt stå och dra i några timmar, så kryddorna hinner mogna. Servera till grillat, kallskuret, lunchkorv osv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben