Evas smörgåstårta med tonfisk

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 2 timmar

Jättegod!

Ingredienser

  • 9 Skivor landgångsbröd
  • 3 dl gräddfil
  • ½ purjolök (skivad)
  • 1 dl majonnäs
  • ½-2 burkar tonfisk (blanda i efter tycke)
  • 1 pkt leverpastej
  • Smör eller margarin (att bre landgångsbröden med)
  • Garnering
  • Citron
  • Gurka
  • Räkor
  • Lax
  • Stenbitsrom
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Bör på börjas dagen innan!!
    2. Lägg ut landgångsbröden 3 stycken per lager, på ett lämpligt fat.
    3. Blanda ihop gräddfil, purjolök, majonnäs och tonfisk blanda så att tonfiskröran blir lagom tjock bland lite av varje och fyll sedan på efterhand som du tycker det behövs mer av något ting.
    4. Bred bröden med smör, lägg lagom mängd tonfiskröra på. På "lav" nr 2 brer man på leverpastej och tonfiskröra.
    5. Sen tar man sista lagret med smör, ta tonfiskröran och bre ut överst på tårtan och på sidorna. Låt den stå i kyla över natten och garnera den med ägg, gurka, dill, citron, stenbitsrom och lax om så önskas!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben