Evelinas 22-års tårta

Serverar: 10 portioner

Apelsin och choklad är den bästa kombinationen jag vet, så därför var det inte så svårt att bestämma vad jag skulle fylla min födelsedagstårta med. Gästerna blev väldigt nöjda och vissa önskade sig en likadan till sina egna firanden! - Vilken fullträff!

Ingredienser

  • 1 ljus tårtbotten
  • Apelsinfromage
  • 250 g apelsin (ca 2 st)
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk gelatinpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • Chokladgrädde
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • Smörkräm
  • 200 g smör (rumsvarmt)
  • 4 dl florsocker
  • ½ tsk vaniljessens
  • Till dekoration
  • 1 rosa marsipanlock
  • kakaorosor
  • chokladhjärtan
  • Instruktioner

    1. Chokladgrädde: Vispa grädden. Smält chokladen. Låt svalna en aning och vänd ner chokladen i den vispade grädden.
    2. Apelsinfromage: Blötlägg gelatinet enligt anvisningen på förpackningen. Skala och skär apelsinen i mindre bitar. Koka upp apelsinbitar, vatten och socker. Sila av saften och smält gelatinet i. Låt svalna! Vispa grädden. Vänd sedan ner apelsinvätskan i grädden. Låt stå svalt en stund innan du fyller tårtan!
    3. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen!
    4. Skala och filéa några apelsiner till fyllningen!
    5. Lägg ihop tårtan: Börja med ett lager apelsinfromage och fördela apelsinfiléer ovanpå. Nästa lager består av chokladgrädden. Lägg gärna ett till lager apelsinfiléer på. Spackla sedan med smörkrämen och lägg på marsipanlocket.
    6. Garnera fritt!

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (1)

    Ticiba 29 januari 2014

    OBS! Ändrat måttsats, samt styckeindelningen i receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben