Apelsin och choklad är den bästa kombinationen jag vet, så därför var det inte så svårt att bestämma vad jag skulle fylla min födelsedagstårta med. Gästerna blev väldigt nöjda och vissa önskade sig en likadan till sina egna firanden! - Vilken fullträff!
Ingredienser
1 ljus tårtbotten
Apelsinfromage
250 g apelsin (ca 2 st)
½ dl strösocker
1 msk vatten
2 tsk gelatinpulver
2 dl vispgrädde
Chokladgrädde
100 g mörk blockchoklad
2 dl vispgrädde
Smörkräm
200 g smör (rumsvarmt)
4 dl florsocker
½ tsk vaniljessens
Till dekoration
1 rosa marsipanlock
kakaorosor
chokladhjärtan
Instruktioner
- Chokladgrädde: Vispa grädden. Smält chokladen. Låt svalna en aning och vänd ner chokladen i den vispade grädden.
- Apelsinfromage: Blötlägg gelatinet enligt anvisningen på förpackningen. Skala och skär apelsinen i mindre bitar. Koka upp apelsinbitar, vatten och socker. Sila av saften och smält gelatinet i. Låt svalna! Vispa grädden. Vänd sedan ner apelsinvätskan i grädden. Låt stå svalt en stund innan du fyller tårtan!
- Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen!
- Skala och filéa några apelsiner till fyllningen!
- Lägg ihop tårtan: Börja med ett lager apelsinfromage och fördela apelsinfiléer ovanpå. Nästa lager består av chokladgrädden. Lägg gärna ett till lager apelsinfiléer på. Spackla sedan med smörkrämen och lägg på marsipanlocket.
- Garnera fritt!
Liknande recept
Kommentarer (1)
OBS! Ändrat måttsats, samt styckeindelningen i receptet!