Ewas Skafferibröd

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 1:a dagen
  • 25g jäst
  • 3dl ljummet vatten(37)
  • 3 dl rågsikt
  • 2:a dagen
  • 7 dl ljummet vatten (37)
  • 1/2 dl rapsolja
  • 8 dl rågsikt
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2-3 msk brödkrydda
  • ca. 12-14 dl vetemjöl (gärna special)
  • Instruktioner

    Låt första degen jäsa över natten, gärna i 12 timmar. Blanda i övriga ingredienser, arbeta degen tills den släpper bunken. låt jäsa minst 45 minuter. Sätt ugnen på 225gr. Häll upp degen på bakbordet och forma två runda bullar, lägg dem på bakplåtspappersklädd långpanna. Jäs ytterligare 30 min. Skåra bröden och sätt in dem på nedersta falsen. Sänk värmen till 200 gr. grädda bröden i ca. 45 min. Låt dem kallna på galler under bakduk

    Liknande recept

    2.3
    10 min
    4
    1
    4.7
    1 h 30 min
    4-5
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben